Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kundaliniyoga för att balansera chakrasystemet

21 november, 2016kl 18:3020:00

150 kr

Fullbokad!

Kundaliniyoga för att balansera chakrasystemet. Yogalärare Anna Nyqvist

Under kvällen kommer vi att göra ett lugnt, mjukt och meditativt kundaliniyogapass som balanserar chakrasystemet. Enligt den yogiska filosofin har vi sju större energicenter, chakror, som löper längs vår ryggrad samt auran som utgör vårt energifält runt kroppen. Varje chakra relaterar till olika kroppsdelar, körtlar och nervcentrum i den fysiska kroppen. De relaterar också till mentala och känslomässiga egenskaper samt till vår grad av andliga utveckling och medvetenhet. Chakrasystemet är en modell som hjälper oss att förstå hur mentala och känslomässiga tillstånd är kopplade till olika kroppsdelar. En blockering eller stelhet på ett ställe i kroppen kan exempelvis leda till att energin inte kan flöda fritt och vi kanske blir trötta eller hängiga. Genom att hjälpa kroppen att släppa på spänningar bjuder vi in mer energi och kraft i våra liv.

Kundaliniyoga är en dynamisk form av yoga där man använder sig av olika kroppsställningar, andningsövningar, mantran, meditationer och avslappning. Vikten ligger mer på att bemästra sinnet än kroppen. Många människor associerar yoga med lite konstiga och svåra kroppsställningar, men yoga handlar inte om hur vig eller smidig du är. Det är snarare ett verktyg för att hantera vardagen, att få mera energi, landa i din kropp, och vara närvarande i nuet. Så om du når dina tår eller inte spelar ingen som helst roll! Bara kom som du är och ta med dig ett öppet sinne. Ingen tidigare erfarenhet krävs.

Jag som leder passet heter Anna Nykvist och är bl. a. utbildad hälsoutvecklare, massageterapeut och kundaliniyogalärare. Jag har även gått kurser i mindfulness och har ett stort intresse för psykologi, hälsa och personlig utveckling. En av mina grundläggande värderingar är människans förmåga att växa och utvecklas under hela livet.

Kostnad: 150 kr
Föranmälan drama@helenaulinder.se eller nykvist.anna@gmail.com

Varmt välkomna!

 

Detaljer

Datum:
21 november, 2016
Tid:
18:30 – 20:00
Kostnad:
150 kr
Evenemang Kategori:

Arrangör

Studio Ting
Telefon:
0704-128110
E-post:
drama@helenaulinder.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Studio Ting
Ringserödsvägen 2
Varekil, Sverige
+ Google Map
Telefon:
0704-128110