Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Yin-yoga & Gong

22 oktober, 2017kl 13:0014:30

Varmt välkommen till en lugn och skön Yinyoga klass med fokus på att vara med det som är just nu, hur det än är eller känns. Vi strävar bort från perfektionen och övar oss i acceptans och närvaro.

”Our goal in life is not to become perfect: our goal is to become whole” – Bernie ClarkFör dig som aldrig provat Yinyoga tidigare, vara bara lugn. Yinyoga är en mycket lugn och vilsam form av yoga som har sitt ursprung i klassisk Hatha yoga, Kinesisk medicin och Mindfulness. Det är en yogaform som passar alla människor och kroppar, även stela och orörliga personer. Den gör också extra gott för människor som har en stressad och snabb livsstil med mycket prestation.

I Yinyoga fokuserar vi på yin-delarna i kroppen så som skelett, bindväv (fascia), ligament, leder, inre organ och de så kallade meridianerna. Ställningarna är mycket enkla och utförs alltid liggande eller sittande. Sakta öppnas stela höfter upp, liksom musklerna i mage, lår och ländrygg då vi stannar i positionerna i flera minuter och tillåter oss att bara vara med det som är. Känner. Andas. Vi strävar inte efter att komma in i en perfekt slutposition som ska se ut på ett speciellt sätt utan försöker istället acceptera vår kropp som den är och hur den är. Utan strävan, utan mål. Att inte jämföra oss med andra och att älska oss själva precis som vi är – just nu. Inte som vi önskade att vi skulle vara någon gång i framtiden.

Klassen avslutas sedan med gongspel där vibrationerna av gongen hjälper oss att komma in i djup avslappning och vila. Ljudet sägs ta oss bortom tankesnurret och sinnet tvingas kapitulera vilket kan hjälpa oss att komma i djupare kontakt med oss själva och världen omkring oss. Vi fyller på oss själva, släpper gamla blockeringar och får på så sätt mer energi och livskraft att leva livet fullt ut och stå i vår kraft. Strålande och fulla av liv.

Om detta låter tilltalande – kom! Jag som leder passet heter Anna Nykvist och är bl. a. utbildad hälsoutvecklare, personalvetare, massageterapeut och Kundaliniyogalärare. Jag har även gått kurser i Yinyoga, Gong och Mindfulness och har ett stort intresse för psykologi, hälsa och personlig utveckling. En av mina grundläggande värderingar är människans förmåga att växa och utvecklas under hela livet. Att vi kan så mycket mer än vi tror om vi vågar ge oss själva chansen!

Kostnad: 150 kr
Föranmälan: drama@helenaulinder.se eller nykvist.anna@gmail.com

Plats: Studio Ting, G:a Tingshuset Varekil, Orust

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar!

Hoppas vi ses på mattan!
Namaste ♥

 

Detaljer

Datum:
22 oktober, 2017
Tid:
13:00 – 14:30
Evenemang Kategori:

Arrangör

Studio Ting
Telefon:
0704-128110
E-post:
drama@helenaulinder.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Studio Ting
Ringserödsvägen 2
Varekil, Sverige
+ Google Map
Telefon:
0704-128110